Amir Nikpey tarafından ''İnsan Hakları Antropolojisi'' başlıklı konferans gerçekleştirilmiştir.

   “Masanın Öbür Tarafından Görülen Yaşanan ve Uygulanan İdare Hukuku”

                                               Konferans Serisi-XIV. Konferans

                                                “İnsan Hakları Antropolojisi”

            Ord. Prof. Dr. Sıddık Sami Onar İdare Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “Masanın Öbür Tarafından Görülen Yaşanan ve Uygulanan İdare Hukuku” konferans serisinin on dördüncü konferansı, Shahid Beheshti (Tahran) Üniversitesi Sosyo-Antropoloji Profesörü Amir NIKPEY tarafından “İnsan Hakları Antropolojisi” konu başlığı ile gerçekleştirildi. 20 Mart 2018 tarihinde İdare Hukuku Anabilim Dalı Enstitü Müdür Odasında Sayın konuşmacı tarafından Farsça gerçekleştirilen sunum, çeviri yolu ile dinleyicilere aktarıldı.

            Sayın konuşmacı, önce modern hukukun İran’daki görünümünden söz ederek eğitim ve hukuk kurumlarının İran’daki modernleşme sürecini açıkladı. 1990’lı yıllardan itibaren süren reformlar ve UNESCO ile gerçekleştirilen temaslardan sonra İran’da İnsan Hakları Anabilim Dalı’nın üniversitelerde yer aldığına değindi. Kanun eğitiminin hakim olduğu dönemden kültüre ve topluma yönelen metodolojiye geçiş sürecini ele alan konuşmacı, 1940’tan itibaren hukuk antropolojisi çalışmalarına başlandığını ifade etti. İnsan Hakları Antropolijisi alanındaki ekoller olan etnik antropoliji, azınlık antrapolijisi, göçmen antrapolojisi ve kimlik antropolijisi hakkında bilgi veren konuşmacı, insan haklarının evrenselliğinin kabul edilmesi gerektiğini belirtmekle birlikte, her ülkenin kendi kültürüne uygun olarak bu ilkeleri uygulaması gerektiği yönündeki fikrini açıkladı. Sayın konuşmacı, sunumunu katılımcıların sorularını yanıtlayarak sona erdi.

            Konferansa, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrencilerin yanı sıra farklı anabilim dallarından öğretim görevlileri de katılım gösterdi.


Galeri

Yaklaşan Etkinlikler

Konum