ONAR-SARICA-DURAN-VERSAN-ÖZAY Hukuk Devleti Günü Etkinliği gerçekleştirilmiştir.

ONAR-SARICA
DURAN-VERSAN-ÖZAY

HUKUK DEVLETİ GÜNÜ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türk İdari Teşkilatına Etkileri

İlk İzlenimler

Danıştay’ın kuruluşunu kutlama etkinlikleri kapsamında Ord. Prof. Dr. Sıddık Sami Onar İdare Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından her yılın Mart ayında gerçekleştirilen “Hukuk Devleti Günü” etkinliği, bu yıl Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türk İdari Teşkilatına Etkileri: İlk İzlenimler” konu başlığıyla düzenlendi. 9 Mart 2020 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonunda gerçekleştirilen konferansta Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Turan YILDIRIM, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ali D. ULUSOY ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman EREN tarafından sunum yapıldı.

Sayın YILDIRIM’ın “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Uygulamasının Değerlendirilmesi”; Sayın ULUSOY’un “Yeni Sistemde Yürütme Erkinin Yasama ve Yargı Erklerine Göre Konumunun Erkler Ayrılığı Yönünden Değerlendirilmesi” ve Sayın EREN’in “Başkanlık Sisteminde Kanun-Kararname Çatışması ve Anayasa Mahkemesi’nin Rolü” konulu sunumları çerçevesinde gerçekleşen konferansa lisans ve lisansüstü düzeyde öğrencilerin yanı sıra farklı anabilim dalı mensupları ve uygulamacılar katılım gösterdi.

Yaklaşan Etkinlikler

Konum